вівторок, 3 березня 2020 р.

Навчаються учителі суспільствознавчих дисциплін


26 лютого 2020 року на базі Новокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було проведено семінар-практикум «Особливості освітнього процесу в проєктах професійного розвитку вчителів історії», метою якого було поглибити знання учителів історії та правознавства району про проєктне навчання в Україні, його мету, принципи, напрями, форми; визначити сутність понять «проєкт», «проєктне навчання»; допомогти усвідомити роль учителя історії у формуванні проєктного навчання; сприяти інтеграції проєктного навчання  у викладання історії.
Під час семінару вчителі проявляли себе в ролі проєктувальника, професіонала, консультанта, координатора, психолога, партнера, вихователя, фасилітатора.
Учасники самостійно проєктували міні-проєкти, в групах виконували вправи, які дозволили розсунути межі навчальної програми, спланувати роботу з вивчення конкретного навчального матеріалу протягом тривалого часу й у різних формах. Даний захід дав можливість розглянути метод навчального проєкту як новий, цікавий, досить ефективний засіб навчання, виховання й розвитку особистості школяра, затребуваний сучасною навчальною практикою.
Відрадно, що вчителі добре усвідомили: у кожній дитині дрімає маленький Архімед! А тому спрямовують зусилля на те, щоб розбудити його мислення й уяву. І щиро вірять у те, що кожна дитина вигукне переможне «Евріка!», вогник захоплення та радості зблисне у її очах, щоб зігріти педагогічне серце вчителя.

1 коментар:

  1. Your Affiliate Profit Machine is waiting -

    Plus, making money with it is as easy as 1-2-3!

    Here is how it works...

    STEP 1. Choose affiliate products you want to push
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON traffic (it LITERALLY takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. Watch the affiliate system explode your list and up-sell your affiliate products for you!

    So, do you want to start making profits?

    Click here to start running the system

    ВідповістиВидалити